Friday, October 7, 2011

Cinta Gula Kapas

assalamualaikum..

perasaan untuk menulis novel 'cinta gula kapas' kian menggebu setiap kali mendengar kedua-dua buah lagu yang saya post di bawah ~ kisah dongeng & disaat aku mencintaimu.

sabarlah duhai hati & perasaan...selesaikan dahulu apa yang sedang ada di depan mata nie...bunyinya macam sibuk sangat je..heehee..)

Kisah Dongeng - Stacy

Dadali - Disaat Aku Mencintaimu

Wednesday, October 5, 2011

Cinta Gula KapasAssalamualaikum semua...semoga semuanya sihat2 belaka hendaknya.

Rindu nak tulis novel!

ayat keramat itulah yang sering bergema di ruang hati saya sejak beberapa bulan yang lalu. dan semalam, perasaan rindu itu kian mekar berkembang tatkala saya membeli 'gula kapas' yang menjadi 'jajan' kegemaran saya di zaman kanak2. dan kini 'gula kapas' itu menjadi kegemaran anak buah saya, aiman - 7 tahun, pula. kadang2 saya suka cilok 'gula kapas' aiman sampai aiman terjerit-jerit marahkan mak ngah dia nie yang perangai lebih kurang sama macam dia.. hehehe...
semalam petang, sewaktu pulang dari kerja saya singgah ke petronas untuk isi minyak. bila terpandang gula kapas terus saya teringatkan aiman. saya terus beli dua bungkus gula kapas supaya kami tidak 'bergaduh' berebutkan gula kapas tu..
sedang saya menikmati gula kapas, datang satu ilham. (maaf, tidak boleh ditulis di sini ilham tu. biarlah rahsia... hehehe..) dan pada saat itu jugalah perasaan 'rindu nak tulis novel' semakin menjadi-jadi...tapi...hingga 31-12-2011 nie, saya betul2 ada kerja yang penting untuk ditangani...harap2nya ilham yang tercetus itu akan kekal di ingatan & akan saya kembangkan hingga terlahirnya sebuah novel yang baru dengan tajuk 'Cinta Gula Kapas' ;)

ok, itu je cerita yang saya nak kongsikan kali nie...terima kasih sudi baca ye..heheh..semoga ketemu lagi...:)